Wat leuk dat je mijn website bezoekt! Even voorstellen... Mijn naam is Mandy van Houten (29 jaar) en ik kom uit het piepkleine dorpje Driemond, dat nog net valt onder de gemeente Amsterdam. Hier woon ik in een prettig rijtjeshuis met tuin, vriend en kat. Het leven kabbelt er voort en dat is misschien de reden waarom het al van kleins af aan bij me kriebelt om de wereld te ontdekken. Sinds ik op mijn zestiende mijn eerste grote reis alleen maakte naar de Dominicaanse Republiek wist ik het zeker: ik ben verslaafd. Verslaafd aan het rondzwerven in exotische landen, hoe verder hoe beter, het ontdekken van nieuwe culturen, gerechten, mensen en die vrijheid...Heerlijk!
Studiekeuzes
De keuze voor de studie toerisme in Amsterdam was voor mij dan ook een heel logische. Een supertijd met als hoogtepunt een half jaar stage lopen in Aruba. Maar na het behalen van mijn diploma wilde ik meer. Ik wil ook mooie dingen maken. Foto's, artikelen, tijdschriften, films. Misschien schrijf ik wel een boek...ooit! Ik zocht een studie waarin ik al die creativiteit kwijt kon en vond die aan de Hogeschool Utrecht. Zo begon ik mijn tweede studie Journalistiek met een minor fotografie.
Mooie dingen
En mooie dingen maakte ik zeker. Reisreportages in China, een weddingmagazine, foto's en artikelen voor de krant, een fototentoonstelling in Hoog Catharijne. Ik leerde bladen maken, vormgeving, radio-items en films schieten en monteren en ik vind het allemaal even gaaf om te doen. Maar mijn hart maakt toch een iets groter sprongetje wanneer ik mag fotograferen.
Passie
Een gevoel, dat ene speciale momentje, die herinnering vangen en bevriezen in één beeld. Dat vind ik zo bijzonder. Ik kan me geen leven voorstellen zonder camera. Herinneringen zouden vervagen. Gelukkig gaat mijn grote vriend overal mee naartoe tot het obsessieve aan toe (aldus manlief).
Maar wat ben ik nu eigenlijk?
Hele goede vraag! Ik ben bovenal een levensgenieter en een traveljunkie. Een fotograferende freelancejournalist met de ultieme droom om mijn brood te verdienen met reisreportages. Maar momenteel richt ik me vooral op mijn andere passies: bruilofts-, portret- en zwangerschapsfotografie met een uitstapje naar fashion. En een vers ontdekte passie van mij is het maken van (bruids)films.
Meer weten?
Denk je nu: haar wil ik inhuren! Wat tof, dat kan :) Neem gerust contact met mij op voor meer informatie, vragen en/of prijzen via:
Telefoon: + 31 (0)6-14451656               E-mail: info@mandyvanhouten.com              Facebook: www.facebook.com/mandyvanhouten